Babi Ketjap

Ingrediënten

Scheut zonnebloemolie
1 el. margarine
500 gr. Speklappen
Witte peper
Zout
Knoflookpoeder
4 el. Ketjap manis
Dit gerecht van langzaam gegaard varkensvlees in ketjap is een gerecht uit de Indonesische keuken en als je daarvan houdt, heb je het vast en zeker weleens gegeten. Wellicht heb je het nog nooit zelf gemaakt, maar daar zou na vandaag zomaar eens verandering in kunnen komen.

Instructies

1.Snijd de speklappen in stukjes
2.Bak de speklappen in de margarine en zonnebloemolie bruin.
3.Breng op smaak met witte peper, zout en knoflookpoeder
4.Voeg de ketjap toe
5.Het vlees moet een lekker kleurtje krijgen van de ketjap. Vind je het nog te “bleek”, voeg dan gerust nog wat extra toe
6.Laat het vlees sudderen
7.Er komt genoeg vocht uit het vlees om in te laten sudderen. Pas water toevoegen wanneer het uitdroogt.
8.Laten sudderen voor 1 uur totdat de spek lekker zacht is! Regelmatig omscheppen.

Het hele gezin smult als ik Babi Ketjap op tafel zet en het is de volgende dag ook nog heerlijk!