Bami Goreng met Kleine Garnalen

Ingrediënten

1 el Zonnebloemolie
Pak Chinese eiermie
2 stuks paksoi
1 grote ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 tl ketoembar (korianderpoeder)
1 tl djahé (gemberpoeder)
1 tl kurkuma (koenjit of geelwortel)
200 gr. kleine garnalen
Ketjap manis
Oh, wat hou ik van bami! Sommige mensen zweren bij pasta maar ik vind bami dus echt het allerlekkerst. Deze bami goreng met kleine garnalen is een van mijn favoriete variaties. Wat is jouw favoriete Bami?

Instructies

1.Breng een pan met water aan de kook en bereid de eiermie zoals op het pak beschreven.
2.Maak de paksoi schoon en snijd de bladeren in de lengte door en vervolgens in kleine stukken.
3.Bak de uien, knoflook, ketoembar, djahé en kurkuma in een wok met een scheut zonnebloemolie.
4.Voeg de garnalen toe en de eiermie. Goed omscheppen.
5.De paksoi pas vlak voor het uitserveren toevoegen en goed blijven omscheppen. Zo blijft de paksoi nog lekker knapperig.
6.Als laatste een scheut ketjap over de mie en nog een paar keer goed omscheppen.

Stiekem gebruikte mijn moeder ook wel eens de zakjes van Conimex. Eerlijk gezegd vind ik het veel leuker om zelf de kruiden toe te voegen Je kan dan zelf de verhoudingen bepalen. Deze bami goreng met kleine garnalen maak ik zo graag voor mijn gezin, iedereen is er gek op. Het is ook nog eens gemakkelijk en er zijn zoveel variaties mogelijk. En net als de nasi goreng in een kom serveren, maar wel met stokjes eten 😉