Nasi Goreng enjoy cooking
Nasi Goreng

Ingredienten

4 el zonnebloemolie
4 el margarine
6 tenen knoflook
2 grote uien
2 rode pepers
1 rode paprika
250 gr gerookte spekreepjes
450 gr ongekookte rijst
6 eieren
2 bouillonblokjes
Scheutje ketjap
Mijn moeder maakte elke week nasi goreng met wat ze ook in huis had. Voor mij is deze nasi goreng echt het ultieme comfort food, heerlijk in een kom en met een lepel eten.

Instructions

1.Snijd de knoflook, uien, pepers en paprika in grove stukken en maal dit in de keukenmachine tot een fijne puree.
2.Verhit de olie en de margarine in een pan of wok en bak de spekjes glazig, niet te bruin.
3.Voeg dan het uienmengsel toe en bak deze ook glazig, niet bruin.
4.Voeg een bouillonblokje toe en wacht tot deze opgelost is.
5.Voeg dan een scheutje ketjap toe.
6.Schep de rijst in delen in de wok en blijf omscheppen totdat alle witte rijst gebakken is.
7.Maak een kuiltje in de rijst en schenk de geklopte eieren in de pan en bak ze mee tot het mengsel gaat stollen.

Mijn moeder maakte elke week nasi goreng met wat ze ook in huis had. Ook wij moesten als klein kind wennen aan alle rode pepers in het eten. In deze nasi goreng zitten ook rode pepers maar door de rode paprika lijkt het erger dan dat het is. Voor mij is deze nasi goreng ultieme comfort food! Heerlijk in een mooie kom serveren en met een lepel eten.