Ingrediënten

2 uien
3 tenen knoflook
zonnebloemolie
2 kg runder riblappen, fijn gesneden
Tamarinde (geen pasta)
Ketjap
Maggi blokje
3 blaadjes Salam
1 stengel sereh
1 el suiker
1 stuk Laos
Dit recept is perfect voor grote groepen. Maak er lekkere boontjes met witte rijst bij en je hebt een heerlijke maaltijd die iedereen lekker vindt!

Instructies

1.Runderlappen in kleine blokjes snijden en wassen in warm (niet heet) water totdat het bloedvrij is
2.Knoflook en uien fruiten in olie
3.Vlees erbij en blijven omscheppen
4.Toevoegen, sereh, laos en salam. Ketjap toevoegen (hoe meer, hoe donkerder het vlees) en laten sudderen
5.Proeven en eventueel op smaak brengen met 1 maggiblok
6.Tamarinde oplossen in water en zeven boven de pan
7.Er komt genoeg vocht uit het vlees dus geen gekookt water toevoegen tot het nodig is
8.Als smaakversterker eventueel toevoegen 1 eetlepel suiker

Leave a Reply

Your email address will not be published.