sate ajam enjoy cooking
sate ajam enjoy cooking

Ingredienten

500 gr. Kippendijen
Scheut ketjap manis
3 el zonnebloemolie
Zout
Witte peper
Knoflookpoeder
Gemberpoeder
Met deze ingrediënten maak jij de perfecte sate. Heerlijk bijgerecht dat ook nog een binnen tien minuten in de oven staat!

Instructies

1.Snijd de kippendijen in grove stukken en leg ze in een braadslee.
2.Meng de kip met alle ingrediënten.
3.Bedek de sate met aluminium folie voor 30 minuten om de kip goed te laten marineren
4.Bak ze in 2 x 20 minuten gaar en schep ze tussendoor even om.

Dit is typisch zo’n gerecht wat ik niet kan beschrijven in hoeveelheden. Dit is echt op gevoel, geur en smaak gebaseerd. Ik maak gebruik van kippendijen omdat ik deze smaakvoller vindt en perfect is voor in de oven. Kippendij is vlees dat afkomstig is van het bovenste gedeelte van de kippenpoot. Dit vlees is donkerder van kleur in vergelijking met de kipfilet.

De ingrediënten staan beschreven maar de rest is naar eigen smaak. Het resultaat zal je graadmeter worden voor de volgende keer. De volgende keer pas het naar eigen inzicht aan en kom dan tot jouw perfecte sate. Met deze ingrediënten maak jij de perfecte sate. Zorg er altijd voor dat alle kippendijen bedekt zijn met alle kruiden. Dan weet je zeker dat het goed is. Als alles gemengd is, ruik en proef ik altijd of alle kruiden erin zitten. Zo ja, dan kan het de oven in!