smeuïge bananenbrood
smeuïge bananenbrood
smeuïge bananenbrood

Ingrediënten

140 gr bloem
170 gr suiker
125 gr boter
2 tl vanillesuiker
2 volle tl bakpoeder
2 rijpe bananen
3 eieren
Het meest eenvoudige recept voor een heerlijke smeuïge bananencake!

Instructies

1.Oven voorverwarmen op 160 graden
2.Boter au-bain marie verwarmen en laten afkoelen
3.Bananen fijn prakken
4.Eieren met een (hand)mixer luchtig klutsen
5.Alle droge ingrediënten mengen in een kom
6.Afgekoelde boter in een beslagkom mengen met een spatel met de geklutste eieren en de bananen
7.Droge ingrediënten aan dit beslag toevoegen en voorzichtig mengen zodat de cake luchtig blijft
8.Beslag in ingevette bakblik doen
9.Cake op 160 graden voor ca. 50 minuten bakken

Dit eenvoudige recept voor deze heerlijke smeuïge bananencake, heb ik van een vriendin van mij. Ik heb nog nooit zo’n makkelijk recept gehad om cake te bakken en hij mislukt echt nooit. Als ik witte of bruine chocolade over heb, dan varieer ik nogal eens door dit toe te voegen maar eigenlijk heeft deze bananencake niks extra’s meer nodig!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.